Feluri principale

#martha stewart #capere #masline verzi #retete mediteraneene #bucatari celebri #pui mediteranean

Bucatari celebri: Martha Stewart - Pui mediteranean cu masline verzi si capere pentru o cina deosebita

Carnea de pui este adesea aleasa pentru prepararea cinelor, deoarece este usoara si are un gust fantastic in combinatie cu ierburile aromatice si condimentele usor picante. In episodul de azi al serialului "Bucatari celebri", te invitam sa vezi cum prepara Martha Stewart pui mediteranean cu masline si capere. Obtii o cina frumos colorata, cu un gust irezistibil, numai buna pentru a fi impartita cu prietenii sau cu familia, intr-o seara oarecare sau de sarbatori.

Pui mediteranean cu masline verzi si capere

Ingrediente

  • 4 copane
  • 4 aripioare
  • 4 pulpe superioare
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 125 ml otet de vin rosu
  • 1 lingura mustar dijon
  • 1 lingura zahar brun
  • 170 g curmale fara samburi
  • 180 g masline verzi fara samburi
  • 2 linguri de capere
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 500 g rosii cherry

Mod de preparare

Asezoneaza carnea de pui cu sare si piper si stropeste-o cu ulei de masline. Pune 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incinsa si asaza bucatile de pui cu grija, intr-un singur strat, pentru a se putea rumeni frumos. Prajeste puiul pe ambele parti, iar cand s-a rumenit, transfera-l intr-o tava incapatoare, cu pereti inalti. Din nou, este bine ca bucatile de carne sa fie asezate intr-un singur strat. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.

Intre timp, in tigaia in care s-a prajit puiul, adauga vinul alb, zaharul brun, mustarul dijon, otetul de vin rosu si curmalele. Lasa totul la fiert doar cateva minute, pana cand zaharul se topeste.

Pune rosiile cherry intr-un bol, stropeste-le cu ulei de masline, apoi adauga maslinele verzi, cimbrul, caperele, sare si piper si amesteca totul. Rastoarna continutul bolului peste carnea de pui, adauga si sosul de vin si curmalele si da tava la cuptor pentru 55-65 de minute.

Puiul mediteranean cu masline verzi si capere poate fi servit cu garnitura de orez, cartofi gratinati sau fasole verde.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare