Feluri principale

# retete burger #burger somon #burger sanatos #burger

Burger sanatos cu somon! Cum sa-l prepari acasa in cateva minute

Renunta la burgerii plini de grasimi, din carne de vita sau de pui. Inlocuieste-i cu cei preparati in casa, din somon. Sunt sanatosi, plini de nutrienti si numai buni de savurat atat in familie cat si singur in timp ce te uiti la filmul preferat.

Ingrediente pentru burgerul sanatos cu somon

  • 1 ou mare
  • 450g file de somon, fara piele, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate amrunt
  • 3 linguri de marar tocat marunt
  • 3 linguri de frunze de patrunjel tocate marunt
  • sare Kosher
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • 100g iaurt grecesc
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • doua linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 4 chifle pentru hamburgheri
  • 8 frunze de salata
  • o jumatate de castravete englezesc, taiat felii subtiri, pe lungime
  • o casoleta microierburi

Cum se prepara burgerul sanatos cu somon

Intr-un bol incapator bate bine oul, pana debine spumos. Peste acesta adauga somonul tocat marunt, ceapa verde, doua linguri de marar, doua linguri de patrunjel si amesteca usor. Adauga apoi sare si pieper dupa gust.

Intr-o tigaie incapatoare pune la incins o lingura de ulei. Imparte compozitia de somon in patru parti egale si formeaza chiftele de dimensiuni egale. Pune-le la fript in tigaia incinsa si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ doua minute pe fiecare parte).

Intre timp, intr-un alt bol adauga iaurtul, coaja si zeaza de lamaie, mararul di patrunjelul ramase si amesteca pana la omogenizare. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Taie chiflele in jumatate si, dupa ce chiftele de peste sunt gata, pune-le la rumenit cu partea taiata in jos, in aceeasi tigaie in care ai preparat pestele. Scoate-le si asaza-le pe farfurie. Adauga in partea de jos cate cate doua-trei lingurite de sos de iaurt. Peste iaurt adauga frunze de salata, apoi chifteaua de peste, peste aceasta felii de castravete iar deasupa microierburi. La urma adauga si ultima chifla si serveste hamburgerul imediat.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.