Feluri principale

#pesmet #calamar #maioneza #usturoi

Calamari crocanti cu sos de usturoi

Calamarii crocanti cu sos de usturoi sunt usor de preparat si foarte savurosi. Pentru o cina rapida, acest preparat este ideal. Daca nu ai ulei de arahide, poti folosi si ulei de masline. De asemenea, pentru sosul cu maioneza poti folosi o cantitate dubla de usturoi .
 

Ingrediente pentru calamari crocanti cu sos de usturoi
 

 

Cum se prepara calamarii crocanti cu sos de usturoi
 

Pune la incins uleiul intr-o cratita. Lasa pe foc pana se incinge foarte tare.

Intre timp, intr-un bol amesteca amidonul, pesmetul, sarea si paprika. Adauga calamarii. Amesteca bine pana cand sunt bine acoperiti cu condimentele.

Cand uleiul este bine incins, adauga calamarii. Lasa-i pe foc pana devin crocanti si aurii. Scoate-i apoi pe un prosop de hartie care sa absoarba surplusul de ulei.

Pentru sosul de usturoi, amesteca maioneza cu usturoiul. Daca iti place mai picant, pto dubla cantitatea de usturoi.
 

Cum se servesc calamarii crocanti cu sos de usturoi
 

Pentru a servi, aseaza calamarii pe un platou si toarna pe deasupra sosul de usturoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare