Calamarii crocanti cu sos de usturoi sunt usor de preparat si foarte savurosi. Pentru o cina rapida, acest preparat este ideal. Daca nu ai ulei de arahide, poti folosi si ulei de masline. De asemenea, pentru sosul cu maioneza poti folosi o cantitate dubla de usturoi .
Ingrediente pentru calamari crocanti cu sos de usturoi
- 250 grame calamari
- 250 ml ulei de arahide
- 10 grame amidon
- 20 grame pesmet
- paprika
-
sare
- 1 catel de usturoi tocat
- 40 grame maioneza.
Cum se prepara calamarii crocanti cu sos de usturoi
Pune la incins uleiul intr-o cratita. Lasa pe foc pana se incinge foarte tare.
Intre timp, intr-un bol amesteca amidonul, pesmetul, sarea si paprika. Adauga calamarii. Amesteca bine pana cand sunt bine acoperiti cu condimentele.
Cand uleiul este bine incins, adauga calamarii. Lasa-i pe foc pana devin crocanti si aurii. Scoate-i apoi pe un prosop de hartie care sa absoarba surplusul de ulei.
Pentru sosul de usturoi, amesteca maioneza cu usturoiul. Daca iti place mai picant, pto dubla cantitatea de usturoi.
Cum se servesc calamarii crocanti cu sos de usturoi
Pentru a servi, aseaza calamarii pe un platou si toarna pe deasupra sosul de usturoi.