Prepara familiei tale un pranz savuros si sanatos, in doar 15 minute: calamari la gratar cu sare si piper. Sunt savurosi, hranitori si contin foarte putine calorii.
Ingrediente pentru calamarii la gratar:
- 1/2 lingurita piper negru boabe
- 1 lingurita si jumatate de sare de mare
- 1/2 lingurita praf de ceapa
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 600 g calamari mari
- 1 lingura ulei de orez
- 1 lamaie verde
- ardei iute
Cum se prepara calamarii la gratar:
Zrobeste cu ajutorul unui mojar boabele de piper negru si sarea, apoi amesteca-le cu praful de ceapa si de usturoi. Taie calamarii pe jumatate in lungime, ruleaza-i si taie-i in bucati late de 3 cm.
Pune calamarii intr-un castron mai mare si adauga peste ei ulei de masline, apoi amesteca bine. Presara peste ei amestecul de piper, apoi incinge gratarul si prajeste calamarii aproximativ 4-5 minute, pana cand isi schimba culoarea. Pune-i pe un platou si presara peste ei ardei iute.
Cum se servesc calamarii la gratar:
Calamarii la gratar se servesc calzi, decorati cu felii subtiri de lamaie verde.
Sursa foto: taste.com.au