Cartofii Boulangere sunt potriviti ca garnitura pentru preparatele din carne si fripturile la gratar. Se prepara repede si au un gust foarte bun si aromat.
Ingrediente pentru cartofi Boulangere
- 1 litru supa de pui ;
- 1 fir de cimbru;
- 1 fir de rozmarin ;
- 5 catei de usturoi ;
- 2 cepe tocate;
- 4 cartofi;
- ulei de masline;
- sare;
- piper.
Cum se prepara cartofii Boulangere
Fierbe supa de pui si adauga cimbrul, rozmarinul si 3 catei de usturoi zdrobiti. Lasa sa fiarba cateva minute. Lasa sa se raceasca cateva minute.
Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si caleste ceapa si restul de usturoi. Intr-o tava aseaza ceapa calita, peste ceapa cartofii feliati si repeta, pana ingredientele se termina. Asezoneaza cu sare si piper.
Toarna apoi supa de pui, dupa ce indepartezi toate ierburile. Deasupra stropeste cu putin ulei de masline.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc cartofii Boulangere
Cartofii Boulangere se servesc ca atare sau la diverse fripturi si preparate din carne.