Feluri principale

#post #retete de post # cartofi umpluti # cartofi copti #retete cartofi copti

Cartofi copti: 3 retete ingenioase si satioase de post

Cartofii copti sunt adesea folositi ca garnitura alaturi de diverse preparate din carne sau peste, insa exista o multime de retete delicioase care-i transforma intr-un preparat de sine statator, mai ales in perioada postului. Iata trei moduri ingenioase de a oferi mai multa satietate, gust si savoare cartofilor copti si de a-i transforma intr-un preparat savuros pentru orice masa a zilei!

1. Cartofi copti umpluti cu ceapa caramelizata si ciuperci



Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 450 g ciuperci champignon
  • 240 ml vin rosu
  • 90 ml otet balsamic
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3/4 lingurita amidon de porumb
  • 2 lingurite patrunjel proaspat tocat
  • tofu ras (cascaval de post)
  • sare
  • piper


Mod de preparare:

Curata si indeparteaza coditele ciupercilor, apoi taie-le in felii. Toaca ceapa fideluta. Separat, amesteca vinul, otetul, zaharul si amidonul de porumb intr-un pahar.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa, amestecand continuu. Las-o cam 10 minute, amestecand continuu, pana devine transparenta. Rade si usturoiul in ea, apoi ciupercile si amestecul de vin si lasa totul sa fiarba si sa scada pana cand ciupercile se inmoaie si totul se transforma intr-un sos dens. Ia tigaia de pe foc, presara patrunjelul proaspat si asezoneaza cu sare si piper.

Scobeste cartofii deja copti de miez, pana cand obtii o barcuta si adauga umplutura.

Sursa foto: bakeaholicmama.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete