- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
1. Cartofi copti umpluti cu ceapa caramelizata si ciuperci
Ingrediente
- 4 cartofi
- 3 linguri ulei masline
- 1 ceapa
- 1-2 catei de usturoi
- 450 g ciuperci champignon
- 240 ml vin rosu
- 90 ml otet balsamic
- 1/2 lingurita zahar
- 3/4 lingurita amidon de porumb
- 2 lingurite patrunjel proaspat tocat
- tofu ras (cascaval de post)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata si indeparteaza coditele ciupercilor, apoi taie-le in felii. Toaca ceapa fideluta. Separat, amesteca vinul, otetul, zaharul si amidonul de porumb intr-un pahar.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa, amestecand continuu. Las-o cam 10 minute, amestecand continuu, pana devine transparenta. Rade si usturoiul in ea, apoi ciupercile si amestecul de vin si lasa totul sa fiarba si sa scada pana cand ciupercile se inmoaie si totul se transforma intr-un sos dens. Ia tigaia de pe foc, presara patrunjelul proaspat si asezoneaza cu sare si piper.
Scobeste cartofii deja copti de miez, pana cand obtii o barcuta si adauga umplutura.
Sursa foto: bakeaholicmama.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina