Feluri principale

# garnitura cartofi copti # cartofi copti #garnitura

Cartofi copti, aromati! Garnitura perfecta pentru o friptura

Te-ai plictisit de clasicele retete de cartofi si nu stii ce sa mai prepari? Iti recomandam o reteta de cartofi copti cu lamaie si patrunjel. Sunt ideali in zilele de post si pot fi serviti ca atare sau alaturi de o salata.

Ingrediente pentru cartofii copti, aromati

  • 1 kg de cartofi (de preferat noi)
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 30 ml vin alb, dulce
  • 1 lingurita oregano (de preferat proaspat)
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara cartofii copti, aromati

Curata cartofii si taie-i in bucati de marime potrivita, apoi spala-i foarte bine, sub jetul de apa rece, pentru a elimina amidonul in surplus. Lasa-i sa stea in apa rece pana pregatesti restul ingredientelor.

Spala bine lamaiel si rade-le coaja. Stoarce apoi zeama acestora si adaug-o intr-un castron incapator impreuna cu coaja, uleiul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul pisat foarte bine si oregano. Amesteca totul foarte bine si adauga vinul. Continua sa amesteci pana cand aromele de intrepatrund.

Scurge cartofii de apa si adauga-i intr-o tava adanca. Asezoneaza cu sare si piper apoi toarna peste ei sosul preparat anterior.

Coace cartofii timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180oC, apoi intoarce-i si mai lasa-i la cuptor inca 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi.

Cand sunt gata, presara patrunjelul tocat peste ei

Cum se servesc cartofii copti, aromati

Serveste cartofii calzi, alaturi de o friptura la gratar si un pahar de vin.

Sursa foto: confessionsofachocoholic.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.