Feluri principale

# cartofi fripti # dulci # retete cartofi dulci #cartofi

Cartofi dulci, la gratar, cu sos de lamaie si ierburi aromatice

Cartofii dulci poti fi preparati in numeroase moduri. Stiai insa ca ii poti frige? Chiar daca stai la bloc poti folosi un gratar pentru aragaz sau o tigaie grill. E foarte simplu, si sunt deliciosi!

Ingrediente

  • 900g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati felii de 0,5 cm grosime
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • o jumatate de ceapa rosie, mica, tocata foarte marunt
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • zeama proaspat stoarsa de la o lamaie
  • 1 ardei iute, rosu (de preferat ardei fresco)
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri menta proaspata, tocata marunt
  • 1 iaurt grecesc, mic

Cum se prepara

Pun tigaia grill, sau gratarul, la incins.

Intre timp, intr-un castron adauga ceapa si zeama de lamaie. Lasa compozitia sa stea asa, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii sunt gata.

Intr-un vas incapator amesteca feliile de cartofi cu doua linguri de ulei de masline si presara peste acestea sare si piper dupa gust.

Pune feliile de cartofi pe gratar si lasa-le sa stea pana incep sa se rumeneasca la exterior, apoi intoarce-le pe cealalta parte. In interior trebuie sa fie moi, bine patrunse.

Cand sunt gata, pune-i pe un platou si las-i putin sa se “odihneasca” pana prepari sosul.

Intre timp, taie ardeiul iute pe jumatate, scoatei semintele si toaca-l foarte marunt.

Peste ceapa cu zeama de lamaie adauga, ardeiul tocat,  coaja de lamaie, semintele de canepa, uleiul ramas si menta. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust

Serveste cartofii impreuna cu dressingul preparat mai sus, dar si alaturi de un iaurt grecesc. Daca doresti, mai poti presara peste acestia putin ulei de masline.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.