Feluri principale

#cartofi umpluti cu zucchini #zucchini # cartofi umpluti #cartofi dulci # fasole neagra

Cartofi dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra

Iti plac cartofii copti? Atunci trebuie sa incerci aceasta reteta simpla si delicioasa de cartofi dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra. Sunt data in cateva minute si sunt ideali in serile racoroase cand iti doresti sa prepari ceva cald si rapid pentru cina.

Ingrediente pentru cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra

  • 4 cartofi dulci, de dimensiuni medii
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 zucchini taiat cubulete
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • 1 conserva fasole boabe, neagra, scursa de zeama
  • 1 lingurita sare kosher
  • ½ lingurita piper negru, proaspat macinat
  • 150 grame branza Cheddar, rasa

Pentru servire:

  • smantana
  • 1 lime
  • frunze de coriandru

Cum se prepara cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra

Scpala cartofii bine si inteapa-i din loc in loc cu ajutorul unei furculite. Adauga-i pe o farfurie si coace-i la cuptorul cu microunde, la temperatua mare, timp de 12 minute, sau pana cand sunt bine patrunsi.

Intre timp, pune uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare. Adauga ceapa si piperul cayenne si caleste totul timp de un minut, doua sau pana ceapa incepe sa se inmoaie usor. Adauga apoi zucchini si continua sa gatesti totul timp de 5-7 minute. Adauga apoi boabele de fasole, sarea, si piperul si caleste totul impreuna timp de inca doua minute.

Taie cartofii in jumatati si scobeste-le interiorul, pentru a forma barcute. Adauga amestecul obtinut in acestia, apoi presara deasupra branza Cheddar.

Cum se servesc cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra

Serveste cartofii dulci, umpluti cu zucchini si fasole neagra cu smantana si coriandru tocat pe deasupra. Poti stropi totul cu zeama de lime, dupa gust.

Sursa foto: realsimple.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.