Feluri principale

# cartofi taranesti # retete cartofi #cartofi

Cartofi taranesti, perfecti la final de saptamana

Cartofii taranesti sunt perfecti alaturi de o friptura sau consumati ca atare. Este mancarea perfecta pentru un weekend de rasfat alaturi de cei dragi.

Ingrediente pentru cartofii taranesti

  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe potrivite
  • 200g bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • ulei de masline

Cum se prepara cartofii taranesti

Curata cartofii si taie-i în bucati potrivite. Pune-i la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute.

Intr-o tigaie nonaderenta adauga baconul taiat fasii si prajeste-l pana devine crocant, fara a adauga ulei. Scoate-l pe o farfurie, adauga in tigaie putin ulei de masline si pune ceapa la calit. Adauga cartofii peste ceapa si amesteca bine.

Toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu ulei si adauga sare, piper, busuioc, baconul si amesteca bine. Adauga boia dulce sau iute, dupa gust. Coace totul timp de 30 de minute.

Sursa foto: zumi.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului