Feluri principale

#branza #cartofi # cartofi la cuptor # cartofi umpluti # cartofi cu branza

Cartofi umpluti cu branza, la cuptor

Cartofi umpluti constituie o varianta apetisanta a cartofilor copti si au la baza o umplutura de branza.

Ingrediente pentru cartofi umpluti

  • 4 cartofi copti , mari;
  • 4 linguri unt moale;
  • 3/4 cana smantana;
  • 3/4 lingurita sare;
  • 1/4 lingurita piper;
  • paprika;
  • branza cheddar rasa.


Cum se prepara cartofii copti

Spala bine cartofii astfel incat pe coaja acestora sa nu ramana niciun pic de murdarie . Sterge-i apoi foarte bine. Pune-i intr-o tava, in cuptor, la 194 grade Celsius, pentru 45 de minute.

Taie cartofii pe lungime si scobeste pulpa pana cand obtii doua cavitati. Pune miezul separat, intr-un castron. Peste acesta adauga untul, smantana, sarea si piperul. Umple cu noua compozitie jumatatile de cartofi. Presara branza rasa, apoi paprika. Da la cuptor la 230 grade Celsius pentru 15 minute, pana cand branza este topita.

Cum se servesc cartofii copti

Se servesc calzi, imediat.

Sursa foto: foodnetwork.ca

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.