Ingrediente pentru cartofii umpluti cu ciuperci si ceapa caramelizata
- 4 cartofi
- 3 linguri ulei masline
- 1 ceapa
- 1-2 catei de usturoi
- 450 g ciuperci champignon
- 240 ml vin rosu
- 90 ml otet balsamic
- 1/2 lingurita zahar
- 3/4 lingurita amidon de porumb
- 2 lingurite patrunjel proaspat tocat
- branza tofu, rasa
- sare
- piper
Cum se prepara cartofii umpluti cu ciuperci si ceapa caramelizata
Spala cartofii bine si pune-i la copt.
Spala bine ciupercile si taie-le in felii, apoi toaca ceapa juliene.
Intr-un bol amesteca vinul, otetul, zaharul si amidonul de porumb.
Pune uleiul intr-o tigaie si dupa ce se incinge adauga ceapa. Caleste-o amestecand continuu, paana devine aurie. Adauga apoi usturoiul pisat, ciupercile si amestecul de vin. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa totul sa fiarba, amestecand din cand in cand pana ce sosul se ingroasa.
Stinge focul si adauga patrunjelul proaspat tocat.
Scobeste cartofii si adauga umplutura in acestia.
Cum se servesc cartofii umpluti cu ciuperci si ceapa caramelizata
Serveste imediat, alaturi de o salata de rosii si un pahar de vin.
Sursa foto: bakeaholicmama.com