Ingrediente pentru caserola de pui in stil Gloria
- piept de pui, fara os, taiat pe lungime;
- 70 g faina alba;
- 3 linguri ulei;
- sare;
- piper;
- 60 g unt;
- 220 g ciuperci, taiate felii;
- 100 ml vin sherry;
- 450 ml supa crema de ciuperci;
- 5 felii branza de vaca;
- 3 linguri patrunjel, tocat.
Cum se prepara caserola de pui in stil Gloria
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Presara sare si piper pe pieptul de pui si da-l prin faina. Prajeste-l putin intr-o tigaie la foc mediu si apoi pune-l intr-o tava de copt.
In aceeasi tigaie, trage ciupercile in unt pana ce devin aurii. Adauga vinul sherry si continua sa amesteci timp de 2 minute. Adauga si supa si gateste pana aproape de punctul de fierbere. Toarna sosul de ciuperci peste pieptul de pui, apoi adauga cate o felie de branza pentru fiecare bucata de pui. Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor 30 de minute. Asezoneaza-o cu patrunjel.
Cum se serveste caserola de pui in stil Gloria
Caserola de pui in stil Gloria poate fi servita alaturi de o garnitura de orez, taitei din orez sau piure. Potrivit pentru aceasta reteta este vinul alb demisec.
Sursa foto: bettycrocker.com