Feluri principale

# retete pui #pui in stil gloria #caserola de pui

Caserola de pui in stil Gloria

Caserola de pui in stil Gloria este un preparat satios si foarte usor, cu o textura usor crocanta, plin de nutrientii de care tu ai nevoie.

Ingrediente pentru caserola de pui in stil Gloria

  • piept de pui, fara os, taiat pe lungime;
  • 70 g faina alba;
  • 3 linguri ulei;
  • sare;
  • piper;
  • 60 g unt;
  • 220 g ciuperci, taiate felii;
  • 100 ml vin sherry;
  • 450 ml supa crema de ciuperci;
  • 5 felii branza de vaca;
  • 3 linguri patrunjel, tocat.

Cum se prepara caserola de pui in stil Gloria

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Presara sare si piper pe pieptul de pui si da-l prin faina. Prajeste-l putin intr-o tigaie la foc mediu si apoi pune-l intr-o tava de copt.

In aceeasi tigaie, trage ciupercile in unt pana ce devin aurii. Adauga vinul sherry si continua sa amesteci timp de 2 minute. Adauga si supa si gateste pana aproape de punctul de fierbere. Toarna sosul de ciuperci peste pieptul de pui, apoi adauga cate o felie de branza pentru fiecare bucata de pui. Acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor 30 de minute. Asezoneaza-o cu patrunjel.

Cum se serveste caserola de pui in stil Gloria

Caserola de pui in stil Gloria poate fi servita alaturi de o garnitura de orez, taitei din orez sau piure. Potrivit pentru aceasta reteta este vinul alb demisec.

Sursa foto: bettycrocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete