Feluri principale

#ceapa #smantana # garnituri #ceapa gratinata

Ceapa gratinata cu smantana la cuptor

Ceapa gratinata cu smantana la cuptor este un preparat cremos, satios si aromat. Se poate servi atat simplu, cat si ca garnitura la diverse preparate din carne.


Ingrediente pentru ceapa gratinata cu smantana la cuptor

  • 8 cepe
  • 200 ml smantana
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 grame nuci macinate
  • 200 grame paine
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper


Cum se prepara ceapa gratinata cu smantana la cuptor


Curata si taie ceapa in sferturi. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Inmoaie paine in lapte si apoi scurge bine. Intr-un bol amesteca painea faramitata cu nucile si ceapa fiarta. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga apoi smantana, vinul si mararul tocat. Toarna totul intr-o tava unsa cu ulei. Da tava la cuptorul incins pentru 30 - 40 de minute.


Cum se serveste ceapa gratinata cu smantana la cuptor


Ceapa gratinata cu smantana la cuptor se serveste ca atare, cu paine taraneasca.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.