Feluri principale

#retete ceviche #ceviche # retete peste

Ceviche, un preparat ideal in lunile de vara

Cheviche este un preparat comun in America de Sud si America Centrala. Acesta se aseamana mai mult cu o salata si poate fi servit atat ca fel principal cat si ca aperitiv. Iata cat de usor se prepara!

 

Ingrediente pentru chevice

  • 500g file de peste (de preferat halibut, biban de mare sau somon)
  • 6 lamai
  • 1 ceapa
  • o mana de masline taiate felii
  • 1 avocado
  • 5 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita oregano
  • o mana frunze de coriandru tocat
  • sare
  • piper

Cum se prepara chevice

Taie petele bucatele si pune-l intr-un bol. Adauga peste acesta zeama proaspat stoarsa de la patru lamai. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l la marinat peste noapte, la frigider.

A doua zi, toaca ceapa marunt si pune-o intr-un bol incapator. Adauga peste aceasta zeama proaspat stoarsa e la doua lamai, condimentele si uleiul de masline. Amesteca bine.

Taie si rosiile cubulete si aduga-le peste ceapa.

Scoate pestele din frigider si scurge-l bine de zeama apoi pune-l in bol alaturi de celelalte ingrediente. Amesteca totul foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se serveste chevice

Pastreaza ceviche la rece pana in momentul servirii. Adauga avocado patat felii subtiri sau cubulete, in momentul in care servesti ceviche. Daca ai musafiri serveste ceviche in cupe mici pntru salate. Poate fi servit alaturi de cipsuri tortilla.

Surs foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare