Ingrediente pentru chevice
- 500g file de peste (de preferat halibut, biban de mare sau somon)
- 6 lamai
- 1 ceapa
- o mana de masline taiate felii
- 1 avocado
- 5 rosii
- 3 linguri ulei de masline
- o lingurita oregano
- o mana frunze de coriandru tocat
- sare
- piper
Cum se prepara chevice
Taie petele bucatele si pune-l intr-un bol. Adauga peste acesta zeama proaspat stoarsa de la patru lamai. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l la marinat peste noapte, la frigider.
A doua zi, toaca ceapa marunt si pune-o intr-un bol incapator. Adauga peste aceasta zeama proaspat stoarsa e la doua lamai, condimentele si uleiul de masline. Amesteca bine.
Taie si rosiile cubulete si aduga-le peste ceapa.
Scoate pestele din frigider si scurge-l bine de zeama apoi pune-l in bol alaturi de celelalte ingrediente. Amesteca totul foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste chevice
Pastreaza ceviche la rece pana in momentul servirii. Adauga avocado patat felii subtiri sau cubulete, in momentul in care servesti ceviche. Daca ai musafiri serveste ceviche in cupe mici pntru salate. Poate fi servit alaturi de cipsuri tortilla.
Surs foto: foodnetwork.com