Feluri principale

#miel # miel la cuptor #chiftele de miel

Chiftelute de miel la cuptor

Chiftelutele de miel la cuptor reprezinta un preparat savuros, cald si gustos, ideal pentru zilele friguroase. Se serveste cu paine taraneasca, iaurt sau smantana si patrunjel.


Ingrediente pentru chiftelutele de miel la cuptor

  • 800 grame carne tocata de miel
  • 1 morcov ras
  • 10 grame menta tocata
  • 100 grame faina
  • ulei
  • 8 catei de usturoi tocati
  • 10 grame rozmarin
  • 1 ceapa tocata
  • 200 grame bacon
  • 750 ml pasta de tomate
  • 400 grame fasole
  • patrunjel tocat


Cum se prepara chiftelutele de miel la cuptor

Amesteca carnea de miel, menta si morcovul impreuna cu 4 linguri de apa rece, o lingurita de sare si una de piper. Formeaza apoi chiftelutele pe care le tavalesti ulterior prin faina.

Incinge uleiul intr-o cratita , adauga chiftelutele si lasa la prajit cateva minute. Scoate apoi chitfelutele pe un platou tapetat cu hartie de copt.

Adauga in tigaie usturoiul, rozmarinul si ceapa. Adauga apoi si baconul si lasa pe foc cateva minute, pana devine crocant.

Incorporeaza pasta de tomate, fasolea si 200 ml de apa si lasa pe foc pana cand da in clocot.

Adauga apoi chiftelutele si lasa pe foc timp de 30 de minute, cu capacul pus. Asezoneaza cu sare si piper.


Cum se servesc chiftelutele de miel la cuptor

Chiftelutele de miel la cuptor se servesc cu patrunjel tocat si smantana.

Sursa foto: uktv.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare