Feluri principale

#chiftele fara carne #ghiftele de vinete #chiftelute de post

Chiftelutele de post cu care ii dai gata pe ai tai

Doar cine nu a tinut niciodata post potate spune ca mancarea fara carne si lactate nu este gustoasa. Poti face o multime de preparate de post delicioase, de care sa se bucure foarte multa lume.

Chiftelutele sunt o varianta satioasa de preparat. Pot fi consumate seara, langa un piure si o salata sau pot fi luate la pachet a doua zi si consumate cu felii de castraveti sau rosii. Sunt delicioase daca stii cum si din ce sa le prepari. Poti face chiftelute din orice: dovlecei, conopida, ciuperci, vinete. De aceasta data ti le vom prezenta pe cele din urma, mai exact o reteta foarte gustoasa de chiftelute de vinete.

Ingrediente:

450 de grame de vinete coapte si scurse foarte bine de zeama

100 grame de faina de naut

3 catei de usturoi

1 lingurita de sare

un sfert de lingurita de turmeric

un sfert de lingurita de ghimbir

un varf de cutit de piper

1 legatura de patrunjel verde

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs doua ore. Apoi se toaca bine cu toporisca speciala din lemn sau plastic si se adauga faina de naut. Se amesteca si se adauga si restul ingredientelor: sarea, usturoiul pisat, turmericul, ghimbirul si piperul. Se amesteca bine toate cu o lingura din lemn.

Patrunjelul se spala si se toaca, apoi se adauga peste vinete. Se formeaza cu mana sau cu lingura chiftelute, care se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei. Dupa ce s-au prajit bine pe ambele parti se aseaza pe un servet absorbant din hartie.

Chiftelutele de vinete se servesc atat calde, cat si reci.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.