Feluri principale

#retete gratar #portocale #miere #piper #otet #coriandru #menta #pui # ciocanele de pui # pulpe pui

Ciocanele de pui la gratar

Ciocanelele de pui sunt foarte populare si pot constitui o masa cu orice ocazie. Fa-le la gratar si serveste-le impreuna cu o garnitura de orez, cartofi sau cu o salata.

Ingrediente pentru ciocanele de pui la gratar

  • ½ lingurita coaja de portocala
  • ¼ cana suc de portocala
  • ¼ cana apa
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura + 1 lingurita otet din cidru
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • ¼ cana menta proaspata, tocata
  • 8 ciocanele de pui
  • ¼ lingurita piper negru macinat.

Cum se prepara ciocanele de pui la gratar

Incalzeste gratarul la treapta medie.

Pune intr-un castron coaja de portocala, sucul, apa, mierea, 1 lingura de otet, ¼ lingurita sare si coriandrul. Amesteca si pune apoi aceasta compozitie intr-o tigaie, pe foc. Lasa-o pana cand incepe sa fiarba.

Pune intr-un castron amidonul si o lingurita de otet si amesteca pana obtii o pasta neteda. Toarna-o in tigaie si lasa mancarea sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa, in jur de 1 minut. Ia tigaia de pe foc si adauga menta.

Pune ¼ lingurita de sare si piper peste ciocanelele de pui. Unge apoi bine gratarul si pune carnea sa se faca bine, pe ambele parti.
 

Cum se servesc ciocanelele de pui la gratar
 

Se servesc cu sosul alaturi.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.