Ciocanelele de pui sunt foarte populare si pot constitui o masa cu orice ocazie. Fa-le la gratar si serveste-le impreuna cu o garnitura de orez, cartofi sau cu o salata.
Ingrediente pentru ciocanele de pui la gratar
- ½ lingurita coaja de portocala
- ¼ cana suc de portocala
- ¼ cana apa
- 3 linguri miere
- 1 lingura + 1 lingurita otet din cidru
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita amidon de porumb
- ¼ cana menta proaspata, tocata
- 8 ciocanele de pui
- ¼ lingurita piper negru macinat.
Cum se prepara ciocanele de pui la gratar
Incalzeste gratarul la treapta medie.
Pune intr-un castron coaja de portocala, sucul, apa, mierea, 1 lingura de otet, ¼ lingurita sare si coriandrul. Amesteca si pune apoi aceasta compozitie intr-o tigaie, pe foc. Lasa-o pana cand incepe sa fiarba.
Pune intr-un castron amidonul si o lingurita de otet si amesteca pana obtii o pasta neteda. Toarna-o in tigaie si lasa mancarea sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa, in jur de 1 minut. Ia tigaia de pe foc si adauga menta.
Pune ¼ lingurita de sare si piper peste ciocanelele de pui. Unge apoi bine gratarul si pune carnea sa se faca bine, pe ambele parti.
Cum se servesc ciocanelele de pui la gratar
Se servesc cu sosul alaturi.