Feluri principale

# pui crocant la cuptor #pui crocant # retete pui #pui la cuptor

Ciocanele si aripioare crocante de pui, la cuptor

Credeai ca poti face ciocanele si aripioare de pui crocante doar prajindu-le? Ei bine, le poti face la fel de bine si la cuptor. Ies la fel de gustoase si, in plus, sunt mult mai sanatoase.

Ingrediente pentru ciocanelele si aripioarele de pui crocante

  • 1 kilogram ciocanele si/sau aripioare de pui
  • 2/3 cana fulgi de porumb
  • 1/3 cana Parmezan ras
  • 1 teaspoon pudra de usturoi
  • 50 de grame de unt, topit
  • sare
  • piper

Cum se prepara ciocanelele si aripioarele de pui crocante

Asezoneaza puiul cu sare si piper dupa gust si lasa-l la frigider timp de o ora, doua.

Preincalzeste cuptorul la 190oC si tapeteaza cu hartie de copt o tava incapatoare.

Intr-un bol adauga fulgii de porumb, zdrobiti, parmezanul si usturoiul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare, dupa gust.

Unge puiul cu untul topit si tavaleste-l bine prin mixul crocant, apoi adauga-l in tava.

Coace-l timp de 45-60 de minute, sau pana cand este bine patruns, iar la suprafata prinde o crusta crocanta, de culoare maronie.

Cum se serveste ciocanelele si aripioarele de pui crocante

Serveste puiul cald, alaturi de o garnitura, la alegere sau de o salata de sezon.

Sursa foto: returntosundaysupper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete