Ciulamaua cu dovlecei este o mancare ideala pentru vara. Usor de preparat si savuroasa, aceasta ciulama se poate servi si ca aperitiv rece, cu paine prajita.
Ingrediente pentru ciulama de dovlecei
- 500 grame dovlecei
- 3 cepe
- 300 ml lapte
- 100 grame unt
- 150 grame faina
- 2 linguri ulei
- o legatura marar
- sare
Cum se prepara ciulama cu dovlecei
Dovleceii se dau pe razatoare, se dau cu sare si se lasa deoparte timp de 15 minute, pana isi lasa zeama. Intre timp se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga dovleceii storsi de zeama si se amesteca bine. Se tine pe doc timp de 10 minute. Se amesteca continuu.
Se topeste apoi untul si se adauga si faina treptat. Se toarna si laptele. Se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand sosul se intareste se adauga si dovleceii. Se adauga si sarea si se amesteca bine toate ingredientele. Se mai lasa la foc timp de 5 minute.
Cum se serveste ciulamaua cu dovlecei
Ciulamaua cu dovlecei se serveste, calda, cu marar tocat pe deasupra.