Ingrediente pentru codul cu cartofi si ceapa verde
- 400 grame cartofi rosii, taiati felii
- 4 bucati file de cod (poate fi inlocuit cu halibut sau biban de mare)
- 2 legaturi ceapa verde
- 1/2 lingurita boia
- sare
- piper
- 1 lamaie
Cum se prepara codul cu cartofi si ceapa verde
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o tava amesteca feliile de cartofi cu o lingura ulei de masline si boia si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Coacei timp de 10 minute, apoi intoarce-i pe partea cealalta si mai lasa-i la copt timp de 20 de minute.
Intre timp, adauga pestele si ceapa tocata marunt intr-o alta tava. Stropeste totul cu uleiul de masline ramas si asezoneaa cu sare si piper. Rade coaja de lamaie si presar-o deasupra.
Dupa ce cartofii s-au copt adauga pestele la cuptor si coace-l pana cand devine opac. Aproximativ 12-15 minute.
Stoarce zeama de la lamaie.
Cum se serveste codul cu cartofi si ceapa verde
Scoate codul pe un platou si asaza alaturi cartofii. Serveste pestele cu zeama de lamaie si un pahar de vin alaturi.