Feluri principale

# feuri principale # retete peste #cod #cartofi noi #retete

Cod cu ceapa verde si cartofi noi, un preparat rapid si savuros

Vrei sa prepari o masa simpla, rapida si sanatoasa? Iti propunem o reteta simpla de peste la cuptor cu cartofi noi si ceapa verde.

Ingrediente pentru codul cu ceapa verde si cartofi noi

  • ½ kilograme cartofi noi, taiati in jumatati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • sare kosher
  • piper negru, macinat
  • 1 kg file de cod (poate fi inlocuit cu halibut)
  • 2 legaturi ceapa verde, taiate in bucati de 4-5 cm lungime (foloseste si frunzele)
  • 1 lamaie

Cum se prepara codul cu ceapa verde si cartofi noi

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Intr-o tava de copt, unsa cu putin ulei adauga cartofii. Adauga peste acestia o lingura de ulei de masline, pudra de chili, ½ lingurita sare si piper dupa gust. Amesteca totul foarte bine si coace cartofii timp de 20-25 de minute, sau pana incep sa prinda o culoare auriu-maronie.

Intr-o alta tava adauga pestele si ceapa verde. Asezoneaza totul cu sare si piper si adauga uleiul ramas. Cu ajutorul unui curatator pentru legume, curata coaja lamaiei si adaug-o peste peste.

Introdu pestele in cuptor in timp ce cartofii inca se coc. Lasa-l sa se coaca timp de 10 minute, sau pana cand este bine patruns.

Scoate pestele in cuptor si storopeste-l cu zeama de lamaie.

Cum se serveste codul cu ceapa verde si cartofi noi

Codul cu ceapa verde si cartofi noi se serveste alaturi de un pahar de vin alb. Se poate adauga zeama de lamaie dupa gust.

Sursa foto: realsimple.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului