Codul fiert in bulion de rosii picant este un preparat mediteraneean, perfect pentru o cina usoara, care se si pregateste rapid, in numai 15 minute.
Ingredienete pentru codul fiert in bulion de rosii picant:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 cana de apa
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri de capere
- 1 lingurita de piper rosu zdrobit
- 1 cutie de rosii cubulete cu busuioc si oregano
- 4 fileuri de cod
- 10 masline Kalamata
Cum se prepara codul fiert in bulion de rosii picant:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Curata si spala bine usturoiul, apoi toaca-l marunt si pune-l in tigaie sa se rumeneasca usor. Adauga apoi apa, caperele, rosiile cubulete cu busuioc si oregano, si piperul rosul zdrobit si lasa-le sa mai fiarba inca 3 minute. Redu focul si adauga fileurile de cod si acopera tigaia cu un capac, apoi stinge-le cu vinul alb sec si mai lasa sa fiarba inca 10 minute, pana se patrunde codul.
Cum se serveste codul fiert in bulion de rosii picant:
Codul fiert in bulion de rosii picant se serveste cald, ornat cu masline Kalamata fara samburi, taiate pe jumatate.
Sursa foto: myrecipes.com