Feluri principale

#sos de rosii #sos picant # retete peste #retete cod

Cod in sos picant de rosii cu masline

Codul in sos picant este un preparat mediteranean foarte gustos, potrivit pentru pranz sau cina. Poti face aceasta reteta in mai putin de jumatate de ora.
 

Ingrediente pentru cod in sos de rosii

  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1 1/2 lingurite usturoi tocat;
  • 1 cana apa;
  • 3/4 cana vin alb sec;
  • 2 linguri capere ;
  • 3/4 lingurite ardei iute rosu, tocat;
  • 1 cana sos de rosii cu usturoi, oregano si busuioc;
  • 4 felii de cod;
  • 10 masline kalamata, fara samburi, taiate.


Cum se prepara pestele
 

Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga usturoiul si soteaza 1 minut. Adauga apa si restul de 4 ingrediente. Lasa la fiert pana cand da in clocot. Da focul mai mic si fierbe mancarea inca 2 minute. Pune pestele in cratita, acopera cu un capac si lasa la fiert 5 minute, pana cand carnea pestelui poate fi sfaramata usor cu o furculita.
 

Cum se serveste pestele


Codul se serveste cald, cu maslinele pe deasupra.

Sursa foto: asianonlinerecipe.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului