Feluri principale

#coltunasi cu branza #retete coltunasi #coltunasi

Coltunasi cu branza de vaci, le fel de buni ca in copilarie! Reteta bunicii

Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu un preparat savuros, care se la reaminteasca de copilarie? Coltunasii cu branza de vaci sigur vor fi foarte apreciati. Se pregatesc usor, au un gust delicios si sunt si spornici. In plus, orice dulce al copilariei tale va ramane intiparit si in mintea micutilor tai. Iti propunem o reteta super rapida de coltunasi cu branza, care sigur ii va da pe spate pe invitatii tai, dar si pe membrii familiei tale.

Ingrediente:

 

  • 450 g faina alba
  • sare
  • 2 oua 
  • 3 linguri ulei 
  • 250 ml apa fierbinte 
  • 500 g branza de vaci 
  • 50 g unt 

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol faina cu putina sare si adauga peste ele un ou si trei linguri de ulei. Amesteca compozitia pana cand devine omogena. Treptat, adauga si apa fierbinte. Amestecam aluatul cu mainile pana devine neted si deloc lipicios. Lasati aluatul deoparte aproximativ 10 minute. 

Intr-un bol punem branza, 1 ou si 1-2 lingurite de sare. Aluatul il impartim in doua parti egale. Intindem o foaie cu ajutorul facaletului. Cu un pahar facem cercuri de aproximativ 7-8 cm. 

Pe fiecare cerc punem aproximativ 1 lingura de umplutura de branza. Marginile trebuie lipite pentru ca branza sa ramana in interior. 

Intr-o oala mare punem la fiert apa si o lingurita de sare. 

Imediat cand incepe sa fiarba apa punem in oala coltunasii pregatiti. Lasam la fiert circa 5 minute. Dupa ce ii scoatem punem putin unt peste ei si ii amestecam prin scuturare ca sa nu le lipesca si sa nu le stricam forma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului