Ingrediente:
- 450 g faina alba
- sare
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 250 ml apa fierbinte
- 500 g branza de vaci
- 50 g unt
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol faina cu putina sare si adauga peste ele un ou si trei linguri de ulei. Amesteca compozitia pana cand devine omogena. Treptat, adauga si apa fierbinte. Amestecam aluatul cu mainile pana devine neted si deloc lipicios. Lasati aluatul deoparte aproximativ 10 minute.
Intr-un bol punem branza, 1 ou si 1-2 lingurite de sare. Aluatul il impartim in doua parti egale. Intindem o foaie cu ajutorul facaletului. Cu un pahar facem cercuri de aproximativ 7-8 cm.
Pe fiecare cerc punem aproximativ 1 lingura de umplutura de branza. Marginile trebuie lipite pentru ca branza sa ramana in interior.
Intr-o oala mare punem la fiert apa si o lingurita de sare.
Imediat cand incepe sa fiarba apa punem in oala coltunasii pregatiti. Lasam la fiert circa 5 minute. Dupa ce ii scoatem punem putin unt peste ei si ii amestecam prin scuturare ca sa nu le lipesca si sa nu le stricam forma.