Feluri principale

#piept de pui # retete pui #pui cu bere #pui cu bere si smantana

Combinatie inedita pentru un pranz delicios: piept de pui cu bere si smantana

Pieptul de pui inabusit in bere si cu mult sos de smantana te va cuceri rapid. Este o reteta delicioasa de te lingi pe degete, garantat!

Ingrediente pentru piept de pui cu bere si smantana

  • 1 kilogram piept de pui dezosat
  • 1 cutie de bere neagra
  • 400 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin
  • sare, piper

Cum se prepara pieptul de pui cu bere si smantana

Incinge uleiul intr-o tigaie si rumeneste usor usturoiul taiat fasii subtiri. Intre timpp, taie pieptul de pui in felii de grosimea unui deget si condimenteaza-le usor, apoi tavaleste-le prin faina. Pune bucatile in tigaie peste usturoi si rumeneste-le bine pe ambele parti.

Adauga berea, crenguta de rozmarin si condimenteaza cu sare si piper. Lasa pieptul de pui sa fiarba 10 minute pana ce berea incepe sa scada. Scoate-l si aseaza-l pe farfurii, scoate si crenguta de rozmarin si lasa sosul sa fiarba in continuare pana scade la jumatate. Adauga smantana si mai lasa-l pe foc cateva minute pana cand incepe sa fiarba, insa continua sa amesteci ca sa nu se prinda. Toarna apoi sosul de bere si smantana peste bucatile de piept de pui.

Cum se serveste pieptul de pui cu bere si smantana

Poti presara parmezan si poti servi acest preparat alaturi de o salata verde.

Sursa foto: stuzzicante.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete