Conopida cu branza si somon este un preparat usor si gustos, potrivit pentru pranz sau cina. Poti face acest preparat si din resturile de alimente de prin bucatarie. Reteta si ingredientele sunt ideale pentru sezonul rece.
Ingrediente pentru conopida cu branza si somon
- 1 conopida mare, in buchete
- 150 gr somon gatit
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- 450 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 1 lingura mustar
- 125 gr branza Cheddar , rasa
- 75 gr branza Emmental, rasa
- sos Worcestershire
-
sare si piper
Cum se prepara conopida cu branza si somon
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Toarna apa intr-o cratita, adauga sare si pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune conopida si las-o cateva minute. Apoi scurge-o bine si aseaza-o intr-o tava unsa cu unt.
Pune intr-o tigaie untul si faina, la foc mediu. Amesteca, pana cand obtii un sos galbui. Scoate tigaia de pe foc si toarna laptele treptate, amestecand mereu, pentru a obtine un sos neted. Apoi pune din nou tigaia pe foc si lasa sosul sa se faca 2 minute. Ia din nou tigaia de pe foc. Bate bine galbenusurile, amesteca-le cu mustarul si sosul Worcestershire si toarna intreaga compozitie in tigaie, peste sos.
Adauga sare si piper, apoi adauga si somonul, amestecand usor. Intreaga compozitie trebuie turnata apoi in tava cu conopida. Presara branza rasa deasupra mancarii.
Pune tava la cuptor, pentru 15 minute, pana cand mancarea capata o crusta aurie.
Cum se serveste conopida cu branza si somon
Se serveste imediat.