Feluri principale

#retete conopida #conopida cu parmezan #conopida la cuptor # retete toamna #conopida #retete rapide

Conopida delicioasa la cuptor, garnisita cu parmezan

Vrei sa prepari o reteta de conopida, in timp record? Incearca o delicioasa reteta de conopida la cuptor, garnisita cu parmezan. Este perfecta pentru o cina usoara si cu siguranta ii va incanta si pe cei mici.

Ingrediente pentru conopida la cuptor, garnisita cu parmezan

  • 1 conopida de marime medie
  • 1/4 ceasca ulei extra-virgin de masline
  • 1 lingura usturoi tocat marunt
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 5 linguri parmezan ras
  • 2-3 fire ceapa chive tocata marunt (optional)

Cum se prepara conopida la cuptor, garnisita cu parmezan

Preincalzeste cuptorul la 200oC

Spala conopida bine, si taie cotorul, astfel incat sa obtii buchetele mici de conopida. Adauga apoi conopida intr-o tava incapatoare. Stropeste conopida cu uleiul de masline, adauga sarea, piperul, uturoiul si zeama de lamaie. Amesteca totul foarte bine.

Adauga omopida la cuptor si las-o la copt timp de 15 minute. Amesteca din cand in cand conopida, pentru a se coace uniform.

Cum se serveste conopida la cuptor, garnisita cu parmezan

Dupa ce scoti conopida din cuptor, adauga imediat parmezanul pe deasupra si acopera oala/tava cu un capac, timp de 5 minute. Adauga apoi ceapa chives pe deaupra si serveste conopida imediat. In momentul servirii poti turna deasupra o lingura de smantana proaspata.

Sursa foto: dinnerwithjulie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare