Feluri principale

#conopida picanta #fripturi #retete conopida #conopida #garnitura

Conopida picanta, o garnitura ideala pentru fripturi

Conopida picanta este delicioasa alaturi de fripturi sau consumata ca atare. Este aromata si, in plus, nu are calorii, fiind o reteta ideala si pentru cei care sunt la dieta.

Ingrediente pentru conopida picanta

  • 500g conopida, taiata buchetele mici
  • 2 lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lime
  • 1 legatura ceapa verde, tocata marunt
  • 1 lingura sos picant de rosii

Cum se prepara conopida picanta

Intr-un bol adauga zeama stoarsa de lime, sosul de soia, sosul picant si amesteca bine.

Pune la incins o tigaie cu uleiul de masline. Adauga conopia si usturoiul tocat marunt. Caleste-le impreuna pana cand conopida devine aurie.

Da focul la minim si adauga peste conopida, sosul preparat anterior si trei sferturi din ceapa verde. Dupa doua minute stinge focul si scoate conopida pe un platou. Presara deasupra ceapa verde, ramasa.

Cum se serveste conopida picanta

Serveste copnopida picanta ca atare sau alaturi de o friptura.

Sursa foto: pahls.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului