Costitele de vita cu plante aromatice pot fi acele ramasite de carne ramase prin frigider si pe care le poti transforma intr-un adevarat festin. Carnea suculenta si parfumata se desprinde cu usurinta de pe oase, fiind o adevarata placere pentru cei care o servesc.
Ingrediente pentru costite de vita cu plante aromatice
- 1 cana sos de rosii
- 3 linguri suc de lamaie
- 4 lingurite sos Worcestershire
- 2 linguri patrunjel uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri zahar brun
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita fulgi de ardei iute rosu
- 1 ceapa, taiata rondele
-
1.3 kg costite de vita .
Cum se prepara costitele de vita cu plante aromatice
Pune intr-o tigaie sosul de tomate, sucul de lamaie si sosul Worcestershire. Adauga apoi patrunjelul, cimbrul, dafinul, zaharul, sarea si fulgii de ardei. Amesteca bine. Adauga ceapa si costitele, apoi amesteca din nou si lasa mancarea sa se faca pana cand da in clocot.
Acopera cu un capac, da focul mai mic si lasa la fiert cam 2 ore si jumatate. Amesteca din cand in cand si curata grasimea de la suprafata. Scoate dafinul inainte de a servi acest preparat.
Cum se servesc costitele de vita cu plante aromatice
Se servesc calde, simple sau cu o garnitura de legume sau cu orez.
Sursa foto: mygooddealsnow.com