Feluri principale

#porc #carne #mere

Cotlet de porc cu glazura de mere

Cotletul de porc cu glazura de mere este un preparat aromat, potrivit pentru anotimpul rece. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si vei face o mancare delicioasa. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca aceasta reteta necesita timp.

Ingrediente pentru cotlet de porc cu glazura de mere

  • 6 cotlete de porc dezosate
  • 4 mere coapte , taiate
  • 1 cana ananas taiat, cu tot cu suc
  • ½ cana otet din cidru de mere
  • ¼ zahar brun
  • ¼ mustar de Dijon
  • ¼ cani apa
  • 2 linguri miere
  • 4 cati de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite ardei iute
  • 1 lingurita praf de ceapa
     

Cum se prepara cotlet de porc cu glazura de mere

Pune intr-o tigaie praful de ceapa, usturoiul, ardeiul iute, mierea, apa, zaharul, mustarul, otetul, ananasul si sucul de ananas, precum si merele. Lasa-le la foc iute pana cand incep sa fiarba. Apoi redu intensitatea focului spre mediu, acopera mancarea si las-o inca 15 minute. Apoi las-o sa se raceasca la temperatura camerei si pune-o intr-un blender pentru a obtine o pasta. Pune marinata intr-o punga, impreuna cu cotletele de porc, amesteca bine si da la frigider peste noapte.

A doua zi, unge gratarul cu putin ulei. Scoate cotletele de porc, inlatura surplusul de marinata si pune-le pe gratar. Ar trebui in 5-10 minute sa fie gata.

Cum se serveste cotletul de porc cu glazura de mere

Se serveste cald.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare