Cotletul de porc cu glazura de mere este un preparat aromat, potrivit pentru anotimpul rece. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si vei face o mancare delicioasa. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca aceasta reteta necesita timp.
Ingrediente pentru cotlet de porc cu glazura de mere
- 6 cotlete de porc dezosate
- 4 mere coapte , taiate
- 1 cana ananas taiat, cu tot cu suc
- ½ cana otet din cidru de mere
- ¼ zahar brun
- ¼ mustar de Dijon
- ¼ cani apa
- 2 linguri miere
- 4 cati de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite ardei iute
-
1 lingurita praf de ceapa
Cum se prepara cotlet de porc cu glazura de mere
Pune intr-o tigaie praful de ceapa, usturoiul, ardeiul iute, mierea, apa, zaharul, mustarul, otetul, ananasul si sucul de ananas, precum si merele. Lasa-le la foc iute pana cand incep sa fiarba. Apoi redu intensitatea focului spre mediu, acopera mancarea si las-o inca 15 minute. Apoi las-o sa se raceasca la temperatura camerei si pune-o intr-un blender pentru a obtine o pasta. Pune marinata intr-o punga, impreuna cu cotletele de porc, amesteca bine si da la frigider peste noapte.
A doua zi, unge gratarul cu putin ulei. Scoate cotletele de porc, inlatura surplusul de marinata si pune-le pe gratar. Ar trebui in 5-10 minute sa fie gata.
Cum se serveste cotletul de porc cu glazura de mere
Se serveste cald.