Feluri principale

#cotlete cu mere #garnitura de mere #cotlete de porc #mere #ceapa

Cotlete de porc cu garnitura de mere si ceapa coapte, ideale in zilele racoroase

Cotletele de porc cu mere si ceapa sunt aromate si foarte savuroase. Aromele de toamna se imbina perfect intr-un preparat delicios, pe care vei dori sa il savurezi zilnic. Iata cat de usor se prepara!

Ingrediente pentru cotletele de porc cu mere si ceapa

  • 2 si 1/2 lingurite ulei de canola
  • 1 si 1/2 cana ceapa (arpagic) sau o ceapa mare taiata bucati
  • 2 cani mere, taiate felii
  • 1 lingura unt
  • 2 lingurite cimbru proasspat, tocat marunt
  • 1/2 lingurita sare kosher
  • 1/2 lingurita piper negru, macinat
  • 4 cotlete de porc
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingurita otet de cidru

Cum se prepara cotletele de porc cu mere si ceapa

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Intr-o tigaie ce poate fi adaugata la cuptor, adauga o lingurita de ulei de canola. Adauga ceapa si caleste-o timp de doua minute sau pana incepe sa prinda o crusta aurie la suprafata. Adauga apoi feliile de mere si da totul la cuptor timp de 10 minute, sau pana cand merele si ceapa sunt bine coapte.

Scoate tava din cuptor si adauga 2 lingurite de unt, cimbrul, 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper.

Cu sarea si piperul ramase, asezoneaza cotletele de porc. Adauga-le apoi intr-o tigaie incapatorare, in care ai incins uleiul ramas. Prajeste porcul pe ambele parti timp de trei minute, sau pana cand este bine patruns.

Scoate apoi carnea pe o farfurie si adauga in tigaie faina. Amesteca bine pentru a absorbi grasimea si pentru a se praji putin, apoi incepe sa adaugi supa de pui. Supa de pui se adauga putin cate putin, amestecand foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase. Adu totul la puntul de fierbere, apoi da focul la mediu si lasa supa sa fiarba pana isi reduce volumul la jumatate. Adauga peste aceasta otetul si unul ramas.

Toarna sosul obtinut peste cotletele de porc.

Cum se servesc cotletele de porc cu mere si ceapa

Serveste cotletele de porc cu mere si ceapa alaturi de garnitura de ceapa cu mere si un pahar de vin alb.

Sursa foto: tasteofhome.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.