Feluri principale

#cotlete la cuptor #cotlete de porc cu porumb in unt #cotlete porc

Cotlete de porc cu porumb in unt

Pe masura ce scad temperaturile din termometre, oragmismul simte nevoia sa consume mai multe grasimi pentru a face fata frigului. Fara a renunta la salatele mediteraneene sau alimentatia sanatoasa specifica perioadei estivale, completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna.
 

Ingrediente pentru doua portii:

  • doua cotlete mari de porc cu os
  • 50 ml ulei de masline
  • o lingura de cimbru uscat
  • doua linguri de oregano uscat
  • doua linguri de busuioc uscat
  • o1 capatana de usturoi
  • ½ lingura de fulgi de ardei iute
  • 100 ml de vin rosu
  • o bucata de porumb
  • 50 g de unt KOLIBA
  • 50 ml de lapte
  • marar si patrunjel
  • sare si piper


Mod de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.

Intr-un bol se amesteca doua linguri de ulei de masline, sare, piper, oragano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele dpua cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.

Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit KOLIBA si verdeata tocata.

Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.

Pofta buna!

Reteta realizata de Gabriela Simion.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului