O mancare gustoasa si satioasa, potrivita pentru un praz sau cina in familie, este sa faci cotlete de porc cu praz si mere. Serveste-le alaturi de orez.
Ingrediente pentru cotlete de porc cu praz si mere
- cotlete de porc
- 1 praz mediu, taiat (partea alba)
- 2 cani orez salbatic , fiert
- ½ lingurita rozmarin uscat, zdrobit
- ½ lingurita coaja de portocala
- 2 lingurite de rapita
- 1 mar verde, taiat
- 1 cana suc de mere , neindulcit
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 linguri apa
- ½ lingurita sare
-
¼ lingurita piper
Cum se prepara cotletele de porc cu praz si mere
Prajeste cotletele de porc intr-o tigaie cu ulei, 5 minute, apoi intoarce-le si adauga marul si prazul. Lasa-le cam 3-4 minute, apoi toarna sucul de mere, adauga coaja de portocala, rozmarinul, sarea si piperul. Lasa mancarea pe foc pana incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic si lasa mancarea sa se faca, neacoperita.
Amesteca amidonul de porumb cu apa si toarna compozitia in tigaie, peste porc si mirodenii . Da in clocot o data, apoi asteapta cateva minute pana sosul scade.
Cum se servesc cotletele de porc cu praz si mere
Se servesc cu garnitura de orez.