Cotletele de porc cu sos de usturoi si lamaie sunt savuroase, usor de preparat. Au o aroma speciala si sunt potrivite pentru mesele cu multi invitati sau pentru iesirile la iarba verde .
Ingrediente pentru cotletele de porc cu sos de usturoi si lamaie
- 50 ml suc de lamaie
- 1 catel de usturoi
- fulgi de ardei iute
- 70 ml ulei de masline
- 20 grame patrunjel
- 6 cotlete de porc
- 30 grame zahar
-
sare.
Cum se prepara cotletele de porc cu sos de usturoi si lamaie
Umple un recipient cu 6 cani de apa, 30 de grame de zahar si 30 grame sare. Amesteca pana cand zaharul si sarea se dizolva complet. Adauga cotletele de porc in aceasta saramura.
Acopera si da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
Intr-un bol amesteca sucul de lamaie cu usturoiul, fulgii de ardei iute si sare. Adauga treptat si uleiul, amestecand constant. Incorporeaza si patrunjelul .
Scurge bine cotltetele de porc si asezoneaza-le cu sare si piper. Unge gratarul si aseaza cotletele. Lasa-le cate 2 - 3 minute pe fiecare parte.
Cum se servesc cotletele de porc cu sos de usturoi si lamaie
Cotletele de porc se servesc cu sosul de usturoi si lamaie si cu alte garnituri de legume.