Crevetii la gratar sunt un preparat delicios, foarte potrivit ca aperitiv la o masa in aer liber. Ii poti face in aceasta vara, la iarba verde sau in curte. Musafirii tai vor fi incantati de aceasta alegere.
Ingrediente pentru creveti la gratar
- 12 creveti, curatati
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 2 linguri suc proaspat de lime
- 3/8 cana ulei de masline
- 2 linguri usturoi tocat
- 1 ½ lingurita ardei iute
-
3 lingurite cimbru tocat.
Cum se prepara crevetii cu usturoi la gratar
Fa o marinata din sucul de lamaie si de lime, uleiul de masline, usturoiul, ardeiul si cimbrul tocat. Pune marinata intr-o punga, adauga crevetii curatati bine si leaga punga. Apoi agit-o, pentru omogenizare si da amestecul la frigider, minim 4 ore. Daca vrei sa-i lasi mai mult, ii poti pregati cu 24 de ore inainte.
Intre timp, incinge gratarul. Foloseste bete pentru frigarui pentru a insera crevetii, rand pe rand. Pune apoi crevetii pe gratar si lasa-i cam 5 minute pe fiecare parte.
Cum se servesc crevetii cu usturoi la gratar
Se servesc cu felii de lamaie si o garnitura de salata.