Feluri principale

#creveti fripti #ierburi #ierburi aromatice #creveti

Creveti fripti, cu usturoi si ierburi aromatice

Crevetii fripti sunt un preparat usoar si rapid de vara, perfect pentru o iesire la gratar cu prietenii. Desigur, pot fi preparati si acasa la gratarul cu capac. Iata cat de simplu se prepara.

Ingrediente pentru crevetii cu usturoi si ierburi aromatice

  • 1 si ½ lingurita sare kosher
  • ½ lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 3 linguri de busuioc proaspat, tocate
  • 3 linguri de patrunjel proaspat, tocate
  • 1 lingura frunze de oregano proaspete, tocate
  • 1 lingura lamaita proaspata, tocata
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 kg creveti proaspeti, decorticati
  • bete pentru frigarui

Pentru sos:

  • 1 lingura ulei de masline
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • ½ lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 praf de piper cayenne
  • sare
  • piper proaspat stors
  • 1 lamaie taiata in sferturi

Cum se prepara crevetii cu usturoi si ierburi aromatice

Mai intai trebuie sa prepari marinata pentru creveti. Intr-un mojar adauga sarea, coaja de lamaie si piperul si piseaza totul foarte bine. Adauga apoi busuiocul, patrunjelul, oregano si lamaita si piseaza totul impreuna. Adauga o lingura de ulei si continua sa pisezi foarte bine. La final adauga restul de ulei.

Pune crevetii intr-un castron si adauga doua treimi din marinata preparata anterior peste acestia. Amesteca-i bine apoi acopera vasul sau pune-i intr-o punga pentru marinata si lasa-i la frigider timp de trei ore. Pastreaza si restul de marinata la frigider.

Pune apoi crevetii pe betele pentru frigarui si frige-i pe gratarul incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Intre timp prepara sosul pentru servire. Intr-o sosiera adauga marinata ramasa. Pune peste aceasta o lingura ulei de masline, sucul de lamaie, fulgii de ardei iute, piperul cayenne si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cand crevetii sunt gata transfera-i pe un platou, fara sa ii scoti de pe betele de frigarui si toarna sosul peste acestia.

Cum se servesc crevetii cu usturoi si ierburi aromatice

Serveste crevetii alaturi de felii proaspete de lamaie si un pahar de vin alb.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare