Feluri principale

#retete simple #creveti la gratar # retete creveti #creveti #retete gratar #retete rapide

Creveti la gratar, ideali pentru orice ocazie

Crevetii la gratar sunt ideali pentru orice ocazie. Fie ca ai invitati la masa, fie ca iesi la picnic sau dai o petrecere, acest preparat simplu, rapid si foarte gustos este tot ceea ce ai nevoie.

Ingrediente:

  • 600 de grame, creveti nedecorticati
  • o lingura ulei de masline
  • 3 lingurite condiment Old Bay seasoning
  • ½ legatura de patrunjel, tocata marunt

Condimentul Olt Bay seasoning, este un amestec de telina, ardei iute, ardei rosu, gras si piper negru. Daca nu ai sau nu gasesti acest mix, poti adauga cate putin din condimentele mentionate, sau dupa gust. Te mai poti rezuma la a adauga doar sare, piper si fulgi (sau pudra) de ardei iute.

Pune gratarul la incins. Spala crevetii si adauga-i intr-un castron incapator. Pune peste ei uleiul si amesteca bine pentru ca acesta sa acopere toti crevetii. Asezoneaza dupa gust cu Old Bay seasoning sau condimentele dorite.

Pune crevetii la fript si lasa-i pana cand carnea devine opaca iar caprapacea roz-portocalie. Procesul de preparare dureaza cam doua, maxim trei minute pe fiecare parte.

Scoate crevetii pe un platou si adauga patrunjelul peste acestia. Mai poti adauga condiment Old Bay seasoning, sau alte condimente, dupa gust. Amesteca-i pentru ca aromele sa se combine si serveste-i imediat.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.