Ingrediente pentru crevetii pe pat de gris cu unt si branza
Pentru gris
- 3 cani de apa
- 50g unt
- 3/4 cana gris
- 100g branza Cheddar rasa
- 100g parmezan ras
- sare
- piper
Pentru creveti
- 200g bacon, tocat marunt
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 2-3 catei de usturoi, pisati
- 200g ciuperci taiate felii
- 450g creveti decorticati
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/4 cana lapte
- 1 lingura faina
- 3/4 cana supa de pui
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- sare
- piper
Cum se prepara crevetii pe pat de gris cu unt si branza
Pune la fiert 3 cani de apa. Cand apa clocoteste adauga grisul si fierbe-l timp de 5 minute, amestecand continuu. Indeparteaza oala de pe foc, adauga untul si asezoneaza dupa gust cu care si piper. Daca este necesar mai lasa 1-2 minute, grisul pe foc. Acesta trebuie sa fie bine fiert. Adauga apoi branza si amesteca bine. Acopera oala cu un capac si las-o deoparte.
Intr-o tigaie nonaderenta adauga baconul si gateste la foc mediu pana devine crocant. Adauga apoi ceapa, usturoiul si ciupercile. Adauga si 1/2 lingurita sare. Amesteca bine si gateste totul timp de 8 minute. Adauga apoi fulgii de aerdei si crevetii. Continua sa gatesti timp de alte trei minute.
Intr-un bol, amesteca faina cu laptele, avand grija sa nu formeze cocoloase. Adauga supa de pui si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Fierbe totul, amestecand continuu pana obtii o compozitie cremoasa. Adaug-o peste creveti si amesteca bine. Mai lasa totul sa fiartba timp de 1 minute.
Cum se servesc crevetii pe pat de gris cu unt si branza
Pe o farfurie adauga grisul si deasupra adauga cateva linguri de creveti. Serveste totul, ornat cu ceapa verde pe deasupra.
Sursa foto: spicysouthernkitchen.com