Feluri principale

#reteta creveti #retete simple #gris #creveti #retete rapide

Creveti pe pat de gris cu unt si branza, o reteta delicioasa

Crevetii pe pat de gris sunt perfecti pentru o cina usoara alaturi de persoana iubita, dar si pentru o masa impreuna cu familila. Se prepara rapid si nu trebuie sa petreci foarte mult timp in bucatarie. In plus te vei indragosti pe loc de amestecul savuros de arome.

Ingrediente pentru crevetii pe pat de gris cu unt si branza

Pentru gris

  • 3 cani de apa
  • 50g unt
  • 3/4 cana gris
  • 100g branza Cheddar rasa
  • 100g parmezan ras
  • sare
  • piper

Pentru creveti

  • 200g bacon, tocat marunt
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi, pisati
  • 200g ciuperci taiate felii
  • 450g creveti decorticati
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1/4 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 3/4 cana supa de pui
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • sare
  • piper

Cum se prepara crevetii pe pat de gris cu unt si branza

Pune la fiert 3 cani de apa. Cand apa clocoteste adauga grisul si fierbe-l timp de 5 minute, amestecand continuu. Indeparteaza oala de pe foc, adauga untul si asezoneaza dupa gust cu care si piper. Daca este necesar mai lasa 1-2 minute, grisul pe foc. Acesta trebuie sa fie bine fiert. Adauga apoi branza si amesteca bine. Acopera oala cu un capac si las-o deoparte.

Intr-o tigaie nonaderenta adauga baconul si gateste la foc mediu pana devine crocant. Adauga apoi ceapa, usturoiul si ciupercile. Adauga si 1/2 lingurita sare. Amesteca bine si gateste totul timp de 8 minute. Adauga apoi fulgii de aerdei si crevetii. Continua sa gatesti timp de alte trei minute.

Intr-un bol, amesteca faina cu laptele, avand grija sa nu formeze cocoloase. Adauga supa de pui si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Fierbe totul, amestecand continuu pana obtii o compozitie cremoasa. Adaug-o peste creveti si amesteca bine. Mai lasa totul sa fiartba timp de 1 minute.

Cum se servesc crevetii pe pat de gris cu unt si branza

Pe o farfurie adauga grisul si deasupra adauga cateva linguri de creveti. Serveste totul, ornat cu ceapa verde pe deasupra.

Sursa foto: spicysouthernkitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului