Feluri principale

#cartofi wedges #cartofi

Cum faci acasa cei mai bun cartofi wedges, la fel ca la fast food

Cartofii wedges pot fi copti la cuptor sau prajiti in ulei incins. Numele lor provine de la modul in care sunt taiati, exact ca in sferturi, facand aluzie la wedges. Sa ii preparam acasa poate parea dificil, insa cu ajutorul unor trucuri de la bucatarii profesionisti cu sigurante ii vei impresiona pe invitatii tai.

 

Primul lucru pe care trebuie sa il stii pentru ca acesti cartofi sa iti iasa deliciosi este faptul ca acestia trebuie sa fie taiati la aceeasi grosime, astfel incat sa aiba toti acelasi punct de coacere, precum si prajirea lor la foc mediu-mare cu suficient ulei va completa acest sfat.

Conform retetei traditionale, cartofii wedges ar trebuie preparati cu tot cu coaja, pentru ca le va da consistenta si ii va impedica sa se destrame. De asemenea, pentru a iesi crocanti la exterior si moi la interior este bine sa ii inmoi intr-un ameste de ou si apoi in pesmet. Poti adauga peste ei orice condiment care iti place. Astfel vor fi extrem de crocanti si cu o aroma deosebita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului