Feluri principale

#garnitura cartofi #cartofi gratinati #cartofi prajiti

Cum poti pregati cartofii, altfel decat prajiti. Reteta pe care si-o vor aminti toti oaspetii

 

Cand te gandesti la o garnitura pentru friptura, primul lucru (si de cele mai multe ori si singurul) care iti vine in minte sunt cartofii prajiti. Cartofii sunt, intr-adevar, la indemana si usor de pregatit. Dar, totusi, sunt o multime de variante in care ii poti prepara.

Cartofii sunt deliciosi si merg de minune cu branza si cu smantana. Iata o reteta de cartofi la cuptor cu care iti vei da gata invitatii.

Cartofi gratinati

Ingrediente:

2 lingurite ulei de masline, plus ulei pentru gatit

3 cepe medii, taiate in felii subtiri

Sare si piper negru

2,5 cani cu smantana

4 catei de usturoi taiati felii subtiri

1 lingura cimbru proaspat tocat

1 lingura rozmarin proaspat tocat

220 grame branza Gruyère sau Gouda data pe razatoare

100 grame Parmezan ras

4 cartofi taiati felii de 0,5 cm grosime

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ceapa si se condimenteaza cu sare si piper. Caleste, amestecand din cand in cand, pana se rumenesc, in jur de 30 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge o tava cu ulei. Amesteca intr-un bol ceapa, smantana, usturoiul, cimbrul, rozmarinul, 1 2/3 cani cu branza Gruyère si 2/3 cana de parmezan. Condimenteaza cu sare si piper.

Aranjeaza feliile de cartof vertical in tava. Toarna amestecul de smantana si restul de ingrediente peste cartofi, asigurandu-te ca o parte din amestec se scurge printre cartofi. Acopera cu folie de aluminiu.

Coace pana cand cartofii incep sa se inmoaie, 50-60 de minute. Indeparteaza folia si coace pana cand cartofii devin aurii, alte 25-30 de minute. Se presara restul de branza Gruyère si de parmezan. Mai coace inca 5-10 minute pana cand pana cand branza devine aurie.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.