Ingrediente pentru bulz ciobanesc
- 500 g malai
- 3 felii de kaizer
- 100 g sunca
- 200 g branza de burduf
- 4 oua
- 50 g de unt
- ulei
Cum se prepara bulzul ciobanesc
Taie kaizerul in bucati mici si caleste-l timp de trei-patru minute intr-o tigaie nonaderenta.
Fierbe ouale tari. Curata-e de coaja si sfarama-le cu ajutorul furculitei. Pune-le intr-un bol alaturi de branza de burduf, buatile de sunca si kaizerul calit si amesteca bine.
Prepara o mamliga moale, rastoarn-o pe o farfurie mare si las-o sa se raceasca, pana cand o poti tine in mana fara sate friga.
Ia o bucata de mamaliga si formeaza o bila. Cu ajutorul unei linguri formeaza o gaura in aceasta pe care sa o umplii cu amestecul de branza, ou si sunca preparat anterior. Formeaza apoi un capac din mamaliga pentru a acoperi bulzul. Repeta procedeul cu restul de mamaliga si branza.
Unge o tava cu unt si pune in aceasta bulzurile obtinute. Coace totul timp de 10 minute, la cuprotul preincalzit la 180oC. Cand este gata, adauga pe fiecare bulz o bucatica de unt putina branza de burduf.
Cum se serveste bulzul ciobanesc
Bulzul ciobanesc se serveste cald, alaturi de o lingura cu smantana.
Sursa foto: eu-magazine.com