Feluri principale

#sote #ciuperci #ciuperci crimini #sote ciuperci

Cum sa faci un sote din ciuperci crimini

Ciupercile crimini facute sote sunt un preparat usor crocant si gustos, care poate fi aromat cu diverse ingrediente. Poti folosi acest sote pentru multe preparate, de la sandwich-uri la feluri principale. Ciupercile contin vitamine si antioxidanti care le fac ideale pentru o alimentatie sanatoasa.

Ciupercile crimini sunt cafenii, cu o textura ferma, ceea ce le face ideale pentru preparate cu lichid, deoarece isi mentin bine forma. Soteul de ciuperci crimini este un preparat usor de facut. Ciupercile crimini contin fier, potasiu, fibre, vitamina B, seleniu si alti nutrienti, fiind un aliment sanatos, indicat pentru persoanele care tin post sau pentru vegetarieni.


1 Incinge tigaia


Foloseste o tigaie neaderenta pentru acest preparat, suficient de mare incat ciupercile sa nu stea inghesuite. Pune tigaia pe aragaz, la foc mediu spre iute si adauga 1 lingurita de ulei de masline extravirgin, precum si 2 lingurite de unt.


2 Adauga ciupercile


Dupa ce untul se topeste, adauga 700 gr de ciuperci care au fost curatate in prealabil. Asezoneaza legumele cu sare si piper dupa gust. Soteaza ciupercile aproximativ 15 minute, amestecand des in tigaie. In acest fel, ciupercile capata o culoare mai inchisa.


3 Adauga vin


Poti adauga jumatate de cana de vin rosu pentru a deglazura compozitia. Este recomandat sa folosesti vin rosu sec pentru acest preparat. Scoate apoi ciupercile din tigaie si serveste-le sau foloseste-le in alte preparate.


4 Alte ingrediente


Mai poti adauga la acest preparat patrunjel si cimbru proaspat, tocat. Pune cimbrul odata cu sarea, iar patrunjelul adauga-l la final, chiar inainte sa servesti preparatul.

Daca vrei sa pregatesti acest fel de mancare in stil mediteranean, foloseste ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi si rozmarin.

Ciupercile sote crimini pot fi servite ca atare sau alaturi de ceapa sote, fasole verde, mamaliga, cartofi copti, omleta sau pot fi folosite chiar si in sandwich-uri.

Sursa foto: robotheartrecipes.tumblr.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.