Feluri principale

# tort sendvis #tort copii #retete somon #retete tort

Cum sa faci un tort-sendvis pe care cei mici il vor adora

Ce au somonul, branza sau ceapa verde cu tortul? Ei, bine, poti prepara un sendvis urias pe care sa il servesti ca aperitiv. Da-i forma unui tort si copiii vor fi super fericiti.

Ingrediente pentru tortul sendvis

  • o paine alba rotunda
  • 600 g crema de branza
  • 400 g smantana grasa
  • smantana de gatit
  • 3-4 linguri maioneza
  • 8 oua fierte tari
  • 250-300 g somon afumat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1-2 castraveti
  • felii de somon afumat
  • marar, patrunjel

Cum se prepara tortul sendvis



Taie painea rotunda asemenea unor blaturi de tort, avand grija sa aiba cam aceeasi grosime, aproximativ un centimetru fiecare.


Trebuie sa iti iasa in jur de sase blaturi. Renunta la partea de deasupra, intrucat nu are acelasi diametru ca restul blaturilor. Elimina toata coaja de pe margini.



Acum, prepara "crema". Amesteca intr-un bol mare crema de branza, smantana grasa si maioneza. Condimenteaza cu piper, dupa gust. Daca iese prea groasa, se mai poate dezlega cu smantana pentru gatit. Ideea este sa iasa o pasta cremoasa, tartinabila.

Scoate deoparte, intr-un caston, cateva linguri din aceasta crema pentru ca vei avea nevoie de ea ca sa imbraci tortul. Imparte apoi pasta obtinuta in doua parti egale.



In prima, adauga ceapa verde tocata si patru oua taiate cubulete mici. Amesteca usor avand grija sa pastrezi intacte cubuletele de albus.



In restul de crema ramasa adauga somon taiat bucatele mici si marar tocat fin.



Acum e momentul sa incepi sa conturezi tortul. Incepe sa intinzi alternativ crema pe blaturi. Iti va iesi un tort destul de inalt. Cand ai terminat, imbraca acest aperitiv cu crema simpla pastrata.



Acum, urmeaza decorarea tortului-sendvis. Taie castravetele verde felii subtiri, fara sa il decojesti. Taie si ouale fierte felii, la fel si somonul, taie-l fasii. Orneaza cu toate acestea tortul dupa propria imaginatie. Poti folosi si frunzulite de marar proaspat.

Cum se serveste tortul sendvis

Lasa tortul la frigider timp de 30 de minute inainte sa il servesti. E bine ca acest aperitiv sa fie consumat tot odata, intrucat a doua zi nu va mai avea acelasi gust.

Foto: yapovar.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare