Feluri principale

# fructe de mare fripte # peste fript #gratar #fructe de mare #peste

Cum sa frigi pestele si fructele de mare ca un profesionist

Uneori este indicat sa faci o pauza de la burgeri si fripturi si sa optezi pentru o mancare mai usoara. Iar daca esti un fan al mancarurilor facute pe gratar sau la grill, te poti orienta catre peste si frcute de mare. Acestea sunt gustoase, slab calorice si mult mai prietenoase cu sanatatea ta.

Nu este dificil sa frigi pestele si fructele de mare, ci trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi. Apoi, vei deveni cu siguranta un profesionist.

Pregateste pestele si fructele de mare pentru gratar

Inainte de a da aprinde gratarul, asigura-te ca alimentele sunt corect pregatite – dezgheata fructele de mare si spala pestele, daca exista anumiti solzi de care vrei sa scapi. Tapoteaza usor pestele si fructele de mare cu un prosop de hartie uscat si condimenteaza-le dupa bunul tau plac.

Daca gatesti un peste intreg, poti unge gratarul si il asezi direct pe gratar sau pe grill. Insa, in cazul unor fructe de mare in bucati mai mici, precum crevetii sau scoicile, cel mai bun mod de a le face pe gratar este cu ajutorul frigaruilor. Aseaza-le pe betele speciale lasand putin spatiu intre fiecare bucata.

Modalitati de gatire a pestelui pe gratar

Pestele sau fructele de mare pot fi gatite pe gratar sau la grill prin doua metode:

1. Gatirea directa pe gratar. Cand utilizezi aceasta metoda, nu trebuie decat sa pui pestele sau fructele de mare direct peste sursa de caldura si sa inchizi capacul gratarului, in cazul in care ai un astfel de model.

Nu uita sa intorci pestele pe ambele parti pentru a ii asigura o gatire optima. Pentru un plus de aroma, poti chiar sa acoperi usor pestele cu ulei vegetal sau cu unt topit dupa rasucire.

Exista anumite trucuri prin care iti poti da seama cand poti indeparta mancarea de pe gratar – in cazul pestelui, atunci cand bucatile de carne par sa se desprinda usor, iar in cazul fructelor de mare, atunci cand acestea incep sa devina opace.

2. Gatirea indirecta pe gratar. Pentru a gati indirect pestele sau fructele de mare pe gratar, trebuie sa pozitionezi alimentele pe suportul de gratar, cu o tava de picurare dedesubt, cu sursa de caldura in lateral si cu capacul deschis.

Aceasta metoda functioneaza asemenea unui cuptor a carui caldura circula in jurul alimentelor, nefiind astfel necesara intoarcerea acestora.

In cazul in care gatesti la grill, poti urma instructiunile producatorului pentru o gatire indirecta. Insa, daca folosesti un gratar cu carbune, foloseste clesti pentru a aranja carbunii in jurul tavei de aluminiu in care vei aseza alimentele.

Gatirea pestelui in folie de aluminiu

Unele persoane prefera sa introduca pestele in folie de aluminiu atunci cand il gatesc pe gratar. Pentru a fi sigur ca iti va iesi o mancare delicioasa, nu trebuie decat sa tii cont de cateva aspecte.

Asaza pestele, impreuna cu cateva legume si un sos, in folia de aluminiu. Daca incluzi un ingredient care este gata mai greu, precum cartofii, este indicat sa il preincalzesti inainte.

Dupa ce ai asezat ingredientele pe folie, urmeaza sa o etansezi. Pentru aceasta, ridica cele doua capete opuse ale foliei si impatureste-le pentru a le uni. Indoaie apoi celelalte doua margini si uneste-le, lasand spatiu in interior pentru ca aburul sa se acumuleze.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului