Ingrediente pentru cipsurile de cartofi
- 5-6 cartofi nu foarte mari
- 4-5 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- boia de ardei (optional)
Cum se prepara cipsurile de cartofi
Spala cartofii bine si curata-le coaja. Feliaza-i cu ajutorul unei razatoare in felii foarte subtiri de 2-3 milimetri. Adauga-i intr-un castron plin de apa si spala-i bine. Scoate-i apoi pe un prospop de hartie pentru a se scurge si a se usca.
Adauga uleiul peste cartofi si amesteca bine pentru a se distribui uniform.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga cate un rand de cartofi. Presara peste sare, piper si boia si coace-i timp de 10-15 minute. Scoate tava din cuptor, intoarce cartofii pe cealalta parte si mai lasa-i la copt timp de 10-15 minute. Scoate-i apoi pe un platou si lasa-i sa se raceasca. Cand s-au racit muta-i intr-un bol incapator.
Atentie! Nu suprapune cartofii unul peste altul cat sunt calzi, deoarece se vor inmuia.
Sursa foto: pixabay.com