Feluri principale

#reteta mici #retete 1 decembrie #mici #1 decembrie

Cum sa prepari acasa micii pentru gratarul de 1 Decembrie

Vrei sa prepari mici gustosi la tine acasa? Nu este deloc dificil. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva reguli simple.

Ingrediente pentru mici

  • 1kg fleica de porc
  • 1kg muschi de vita
  • 800g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 3 lingurite boia dulce
  • 3 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 350 ml supa de oase
  • 350 ml apa minerala
  • sare
  • piper

Cum se prepara micii

Carnurile se taie cuburi potrivite, apoi se dau prin masina de tocat carne. Procedeaza la fel si in cazul grasimii.

Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana devine o pasta fina. Adauga apoi o lingurita de sare si continua sa-l pisezi. Adauga apoi cimbrul, bicarbonatul, boiaua, sarea si piperul. Adauga apoi ingredientele peste carne si amesteca totul foarte bine.

Incorporeaza apoi supa treptat si apa minerala. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Lasa micii timp de doua-trei ore l a frigider, apoi scoate carnea. Unge-ti mainile cu ulei si formeaza mititei de dimensiunea dorita. Frige-i pre gratarul incins pana cand sunt foarte bine patrunsi.

Sursa foto: amedeea.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.