Ingrediente pentru pastrama de oaie
- 2 kilograme carne de oaie (poate fi si berbecut)
- 2 capatani de usturoi
- 3 lingurite de sare neiodata
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia picanta
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita cimbru
- 1 pahar de vin alb
Cum se prepara pastrama de oaie
Incepe prin taierea carnii. Tai-o in portii potrivite, numai bune pe pus pe gratar. Aceasta ar trebui sa aiba aproximativ un centimetru grosime. Adauga apoi carnea intr-un castron incapator.
Curata usturoiul bine si piseaza-l marunt. Amesteca-l apoi cu restul contimentelor si adauga-l peste carne. Maseaza bine carnea cu pasta de usturoi si condiemente, astfel incat toate bucatile sa fie bine marinate. La final stropeste totul cu vin.
Acopera castronul cu folie de plastic, pentru ca mirosul de carne si usturoi sa nu iasa. Adauga carnea in frigider timp de 5-7 zile, pentru a se marina si fragezi. Scoate zilnic carnea si intoarce-o de pe-o parte pe alta, astfel incat toate bucatile sa stea in vin.
Pastrame se adauga apoi pe gratarul incins si se frige pe ambele parti.
Cum se serveste pastrama de oaie
Serveste pastrama de oaie alaturi de paine de casa si un pahar de must.
Sursa foto: delabogdana.wordpress.com