Feluri principale

#dorada la cuptor #peste la cuptor # retete peste #retete dorada #dorada

Cum sa prepari cea mai buna dorada la cuptor

Vrei sa prepari o dorada la cuptor, la fel de buna precum cea preparata de un bucatar chef? Dan Tonescu, Corporate Chef al GrupuluI City Grill, ne prezinta o reteta de dorada la cuptor, de sezon, care ne va incanta papilele la final de vara.

Ingrediente pentru dorada la cuptor

  • Dorada - o bucata de aproximativ 300-400g
  • Rosii chery 80g
  • Usturoi 20g
  • Praz 20g
  • Capere 10g
  • Vin alb demisec 150ml
  • Ulei de masline 30ml
  • Unt 20g
  • Fresh de lamaie 20ml
  • Oregano - un varf de cutit
  • Coriandru proaspat 2g
  • Sare
  • Piper

Cum se prepara dorada la cuptor

Se prepara mai intai sosul.

Intr-o tigaie, in uleiul de masline incins, adaugam prazul taiat marunt, usturoiul zdrobit si caperele. Se calesc aproximativ cinci minute pana cand usturoiul capata o culoare aurie, apoi adaugam rosiile cherry si mai calim timp de un minut. Apoi se stinge cu vin si se adauga zeama de lamaie.

Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se tine pe foc pana da in clocot. Se adauga apoi untul si se retrage tigaia de pe foc.

Dorada se curata bine si se spala, apoi se pune in tava de cuptor. Peste aceasta se toarna sosul preparat anterior.

Se coace timp de 15 minute la 180°.

Cand este gata se presara coriandru proaspat tocat si se serveste imediat.

 

Responsabil pentru preparatele servite zilnic catre peste 12.500 clienti in restaurantele din Grupul City Grill, Dan Tonescu este un promotor al bucatariei traditionale urbane.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.