Ingrediente pentru friptura de miel
- 1 pulpa de miel
- 2 kilograme de cartofi
- 6-8 catei de usturoi
- 1 pahar mare cu vin alb
- 1 cana mare cu apa
- 50 ml ulei de masline
- 3-4 crengute rozmarin
- 3-4 crengute cimbru proaspat
- 1 legatura ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- sare
- piper
- foi de dafin
- ienibahar
Cum se prepara friptura de miel
Spala pulpa de miel si las-o sa se scurga de apa in exces.
Intre timp curata si spala toate legumele si verdeturile. Taie cateii de usturoi in bastonase. Cartofii taie-i bucati protrivite (dupa preferinte).
Intr-o tava incapatoare adauga cartofii taiati cubulete si asezoneaza cu sare dupa gust. Amesteca-i bine. Printre acestia adauga ceapa si usturoiul verde taiate bastonase de aproximativ 2-3 cm lungime. Presara deasupra cateva boabe de piper, 2-3 boabe de ienibahar si 2-3 frunze de dafin.
Cu bastonasele formate din cateii de usturoi, impaneaza carnea de miel. Tot ce trebuie sa faci este sa o intepi cu un cutit si sa infigi usturoiul in aceasta. La final unge carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o cu sare si piper macinat, dupa preferinte. Daca iti mai ramane ulei, adauga-l in tava, peste cartofi si amesteca totul foarte bine.
Adauga vinul si apa peste cartofi si pune si pulpa de miel in tava. Presara peste carne si peste legume cimbrul si rozmarinul.
Acopera tava cu folie de aluminiu si coace totul timp de o ora la cuptorul incins la 200oC. Scoate apoi pulpa din cuptor si indeparteaza folia de aluminiu. Mai las-o sa se coace 30 de minute, apoi scoate-o iar si intoarce pulpa pe cealalta parte. Mai coace mielul timp de 30 de minute, sau atat cat este necesar, pentru a fi bine patruns. Daca este necesar mai adauga apa.
Cum se serveste friptura de miel
Serveste friptura de miel alaturi de o salata de rosii cu usturoi sau o salata de sezon.
Sursa foto: realfood.tesco.com